søndag 9. mars 2014

Innkalling til årsmøte i NOF-ST 29. mars 2014



Helgen 28.-30. april arrangerer NOF-ST tur til Kråkvåg og Storfosna i Ørland kommune. Lørdag bruker vi dagen til å se på fugl på Kråkvåg og Storfosna. På ettermiddagen blir det en felles middag, og årsmøtet for 2014 blir avholdt lørdag kveld kl. 18.00. Søndag tar vi fergen over til Ørlandet og bruker dagen der.Kråkvåg og Storfosna ligger midt mellom Ørlandet og Hitra, og de to øyene er forbundet til hverandre med en bro. Vinterstid huser de næringsrike gruntvannsområdene rundt øyene store mengder med sjøfugler av mange arter. I løpet av helgen kan vi forvente å se blant annet små- og islom, gråstrupe- og horndykker, sjøorre, havelle og andre dykkender, måker, alkefugler og fjæreplytt. Mange arter opptrer gjerne i gode antall. Hvis vi er heldige kan vi også få med oss gulnebblom, praktærfugl eller en grønlandsmåke. Enkeltindivider av forskjellige arter med rovfugler, vadere og spurvefugler som i hovedsak er trekkfugler, velger ofte å overvintre her ute i havgapet. I slutten av mars har også de første trekkgjestene som sanglerke, tjeld, storspove og snøspurv ankommet.Overnatting på Kråkvåg vil foregå i den gamle befalsbrakken. Her bor vi i køyesenger på firemannsrom med eget bad på rommet. Dyne og pute finnes på stedet, mens sengesett eller sovepose må tas med. Huset har ellers et godt utstyrt kjøkken og en romslig stue.Det går ferge til Storfosna fra Værnes i Agdenes og fra Garten på Ørlandet. Fergen fra Værnes går kl. 18.30 fredag kveld (må bestilles). Det er også mulig å ta ferge kl 10.40 lørdag formiddag (må bestilles). Til og fra Garten går det ferge omtrent hver time på fredag og noe sjeldnere lørdag og søndag. Fergetider finnes på http://www.fosenlinjen.no
NOF-ST dekker noen av utgiftene i forbindelse med turen, men det vil bli en egenandel på 100 kr. pr. person pr. natt. All mat utover middagen lørdag kveld må hver enkelt sørge for selv.Dagsorden for årsmøtet, årsmelding og regnskap for 2012 vil bli lagt ut på NOF-STs nettsider http://www.birdlife.no/organisasjonen/fylkesavdelinger/sor-trondelag/ i god tid før årsmøtet.
Påmelding og spørsmål kan rettes til Andreas Winnem (97042313, andreas.winnem@gmail.com) innen onsdag 26. mars. Styret håper at mange medlemmer har lyst og mulighet til å bli med. Medlemmer i NOF-NT og andre interesserte er også velkomne til å være med på arrangementet. Denne helgen blir garantert en begivenhet, både fuglemessig og sosialt!

Vennlig hilsen styret 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar