søndag 18. mars 2012

Da er vi i gang!


Lørdag 17. mars ble NOF Hitra-Frøya lokallag stiftet. Selv om oppmøtet ikke ble all verden, fikk vi satt sammen et styre og fordelt andre oppgaver. Følgende styre ble valgt:

Leder - Karl Gisle Thorvaldsen (Frøya)
Nestleder - Kolbjørn Bekkvik (Hitra)
Kasserer - Ola Vie (Frøya)
Sekretær/nettansvarlig - Arvid Bredesen (Hitra)
Styremedlemmer - Oskar Fredagsvik (Frøya) og Rune Haugen (Hitra).

Vi fikk også laget vedtekter for lokallaget. Disse vil bli publisert på nettsida seinere. Vi hadde tenkt å inkludere Snillfjord i navnet på lokallaget, men etter som ingen snillfjordinger møtte opp eller ga lyd fra seg på forhånd, ble det offisielle navnet NOF Hitra-Frøya lokallag. Vi ønsker likevel å få snillfjordingene med på laget, og tar imot alle henvendelser med stor imøtekommenhet.

Vi startet med en 3 timer lang observasjonstur i området Laksåvika - Hestvika. En melding om ei trafikkskadd perleugle utløste en større leteaksjon, men heldigvis(!) hadde ugla kommet seg til hektene og forlatt åsstedet. I Laksåvika hadde vi håpet å finne igjen noen av grønlandsmåkene som har hatt tilhold i området gjennom vinteren, men de hadde forduftet. I Børøysundet fant vi derimot to av samme art. Artig var det også å observere 6 nyankomne sandloer i fjæra ved Strand.

Selve møtet fant sted på Strand skole. Vi fikk god veiledning av Andreas Winnem fra fylkesstyret som hadde tatt turen fra Trondheim. Andreas innledet med en grundig innføring i NOFs ideologi, struktur og arbeid. Vedtekter og valg gikk nærmest på skinner før vi planla nettside for lokallaget. Andreas avsluttet møtet med en solid gjennomgang i hvordan vi skal legge inn fugleobservasjoner på artsobservasjoner.no. Dette var ei svært nyttig innføring for oss alle.

Perleugla hadde forduftet, Andreas Winnem foreviger jakten
(Foto: Kolbjørn Bekkvik)

På utkikk etter grønlandsmåker i Laksåvika (Foto: Kolbjørn Bekkvik)

Stor iver i speidinga! (Foto: Andreas Winnem)

Laksåvika er en fin lokalitet for alkefugler, ender, skarv og måker.
(Foto: Andreas Winnem)

I Børøysundet tittet også sola fram! (Foto: Andreas Winnem)

Kolbjørn og Arvid fotograferer grønlandsmåker.
(Foto: Andreas Winnem)

Oskar, Kolbjørn, Arvid, Andreas og Karl kikker på sandlo ved Strand
(Foto: Bjørg Støen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar