Det årlige høsttrekket er inne i de mest hektiske ukene. De siste par ukene har vært preget av sterke vestlige vinder, noe som kan være fordelaktig for oss her langs kysten når det gjelder ankomst av trekkfugl. Dessverre har store mengder nedbør holdt undertegnede borte fra hyppige turer med kamera og kikkert i det siste. I går tok jeg en snartur nedi fjæra på Strand og ble gledelig overrasket over å se både lappspove og tundralo for første gang på Hitra. Dårlig lys og mye regn gjorde fotoforholdene nærmest umulige, så det ble en ny tur i dag ettermiddag. Lappspoven var borte, men tundraloene var fortsatt i fjæra. I tillegg kom jeg over ei dvergsnipe og kunne registrere den første observasjonen av denne arten i Hitra kommune.
Jeg ergrer meg litt over at jeg ikke har vært i Strandfjæra oftere - trolig har jeg gått glipp av noen godbiter de siste par ukene. Det er i alle fall mulig for medlemmene av lokallaget å få sett sjelden fugl (for Hitra sin del) nå og i ukene framover på Strand. Tipset er herved overlevert!
|
Lappspove på næringssøk i Strandfjæra.
(Foto: Arvid Bredesen)
|
|
5 tundraloer har hatt tilhold ved Strand de siste par dagene.
(Foto. Arvid Bredesen
|
|
Første registrerte observasjon av dvergsnipe på Hitra!
(Foto: Arvid Bredesen) |
Gratulerer med ekte hat-trick Arvid.
SvarSlettFine bilder som levner ingen tvil om artsbestemmelsene. Fint for oss andre å kunne studere bildene og lære oss disse artene.Mange sniper og loer er små og like og vanskelige å ta i felt.Kjekt da å få dem "på skjermen" så en i ro og mak kan sammenligne med litteraturen.
Strandfjære virker som et spennende område på høst-trekket og det er flott at vi følger med i hva som rører seg i denne og andre fjærer utover høsten.
Håper flere etterhvert følger opp og legger inn observasjoner på artsobs.
Jeg må legge til en interessant opplysning om lapp-spoven: En radiomerket lapp-spove fløy 11500 km. (1150 mil)non-stop. dvs. uten etterfylling av energi på "trekk" !