mandag 19. mars 2012

Noen observasjoner fra Hitra hittil i 2012

Etterjulsvinteren har bydd på noen artige observasjoner på Hitra. 22. januar ble en dvergdykker observert i Sandstadsundet av Arvid Bredesen. Noen dager seinere var dette blitt til et dvergdykkerpar som søkte mye tilhold i småbåthavna på Sandstad. Dvergdykkerne holdt seg i området til 26. februar og er ikke blitt observert siden. Første registrerte observasjon av dvergdykker på Hitra er fra Dolmøya i 2007. Til tross for iherdig innsats fra flere fotografer, lot ikke dvergdykkerne seg avbilde etter første observasjon. Begge fuglene har vært veldig sky og nærmest umulig å komme innpå.

Dvergdykkeren dukket opp på Sandstad i januar. (Foto: Arvid Bredesen)

Ikke lett å komme på fotohold! (Foto: Arvid Bredesen)


En enda sjeldnere gjest ble observert 12. februar av Kolbjørn Bekkvik og Arvid Bredesen da en dvergmåke (2K) åpenbarte seg i Sildvågen på Fjellværøya. Fuglen lot seg fotografere både i flukt og svømmende på sjøen. Fuglen ble også observert av 3 ivrige "by-karer" dagen etter ved fabrikken til Marine Harvest på Ulvøya. Eneste tidligere observasjon av arten på Hitra ble gjort i 2005 på Ulvøya.

Dvergmåka er en svært sjelden art på Hitra. (Foto: Arvid Bredesen)

Fjærdrakten avslører at dette er en ung dvergmåke i 2. kalenderår (2K)
(Foto: Arvid Bredesen)

Den 26. februar ble nok en uvanlig gjest observert på Hestvika. En vandrefalk satt rolig på behørlig avstand og kunne studeres i teleskopet i over en time av Arvid Bredesen. Vandrefalken har hatt en gledelig økning i bestand de siste årene, og det er artig at vi også kan få se denne flotte fuglen her ute på øyene.

Vandrefalken fotografert på behørlig avstand. (Foto: Arvid Bredesen)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar